NK dag 2 en 3

 

Ha ‘trouwe’ volgers,

Zaterdag begon de dag goed. De wekker ging vroeg maar de moed was goed om onze vijfde plaats te verdedigen. Met minder wind dan voorspeld kon er prima gevaren worden. Ook door iedereen die vrijdag omver was gewaaid. Met een paar knoopjes wind konden wij goed verder gaan met wat in België ook al was geoefend; het licht weer varen. Echter, ondanks dat de gang er eerder al in leek te komen, leek er nu een emmer onder de boot te hangen. Snelheid weg, nervositeit in de boot. Een slechte wedstrijd.

Ook met een bouwend windje van een knoopje of 10 werd de vaart niet beter. Zonder verder uit te weiden kan gezegd worden dat zaterdag een prima kennismakingsdag in wording was. Goed om elkaar in gefrustreerde toestand te zien. Een mooi leerpuntje voor ons… kleine waarschuwing: zondag was nog zo’n dag.

Kort waren de wedstrijden wel, ook voor ons. Om half een (12:30, inderdaad) waren al drie wedstrijden afgeraffeld door het comité. Wat een haast. Er moesten na ons op onze baan ook nog drie starts voor de Dart 18 gemaakt worden en men wilde kennelijk snel aan het bier. Wij besloten toch eens nuttig te zijn en nog wat uurtjes te gaan studeren. Het bijslapen kwam hier vanzelf bij, waarna er een buffet klaarstond in Med (het restaurant op de haven).

Zondag was een mooiere dag qua wind, maar grijs aan de hemel en grauw in de boot. Er was weer minder wind dan voorspeld, geen 14 maar misschien 4 knopen op een gegeven moment. Na twee wedstrijden zat om twaalf uur het NK er op. Gelukkig was de baan dit keer wel iets langer gemaakt, kennelijk heeft er iemand toch een beetje geklaagd. Beide potten waren voor ons slecht. Wij hebben een goed trainingsweekend gehad met genoeg leerpunten om binnenkort mee aan de slag te gaan. Voor straf en om de tijd vol te maken eindigde zo het weekend op de fiets door het Delfland. Zo is Jorick’s racefiets ook meteen getest.

De volgende wedstrijd op het programma is de United 4 in Roompot, Zeeland, meer nieuws volgt in het weekend van 29 en 30 september!

Groetjes,
Taco en Jorick

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>